Nabízíme vám jednoduchý recept na jablkový koláč se skořicí a oříšky. Jistě vám přijde vhod při posezení s přáteli, nebo po dlouhé podzimní procházce se šálkem horkého čaje.
Potřebujete :
Jablka 4-5 ks (raději nakyslé chuti, lépe se hodí k sladkému těstu)
Vejce 3 ks M (2 ks L)
Třtinový cukr 15 Dg (případně 13 Dg+1 balíček vanilkového cukru)
Polohrubá mouka 20 Dg
Olej 3 polévkové lžíce
Skořice 2-3 čajové lžičky
Ořechy, rozinky nebo kandované ovoce podle chuti
Postup:
Troubu zapneme na 180 stupňů, aby se důkladně předehřála.
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kostičky. Promícháme je se třtinovým cukrem a skořicí a necháme asi 15 minut stát, aby jablka pustila šťávu.
Vejce ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny.
Postupně přidáme prosátou mouku, olej, oříšky a eventuální další přísady.
Spojíme s jablky.
Vlijeme do vymazané a vysypané formy, pečeme 30-35 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.
Podávat můžete se zmrzlinou nebo kopcem ušlehané smetany.
Ať už na vás podzim působí jakkoli, po tomhle moučníku budete zářit jako jarní sluníčko!
Ovesné sušenky, jednoduchý a rychlý recept pro dobrou náladu